همه چیز در مورد زعفران
کاشت، داشت
برای کاشت زعفران از پیاز زعفران استفاده میکنند و معمولا اون رو اوایل پاییز میکارند.
نوعا سالی دو بار آب میخواد و باید زمین غرق آب بشه. یکبار بعد از کاشت و یک بار هم قبل از برداشت که اوایل پاییز هست.
اولین سال بعد از کاشت ممکنه که محصول کم باشه ولی سال بعدش محصول پرباری خواهد داشت إن شاء الله.
پیاز رو نه باید اونقدر عمیق کاشت که نتونه جوانه بزنه و دربیاد؛ و نه باید اونقدر سطحی داخل خاک گذاشت که طعمه جانورانی نظیر موش بشه.
برداشت و خشک کردن
همه ساله از وقتی که پیاز شروع به گل دادن میکنه هر روز باید گلهای اون چیده بشه که این کار رو از شب تا صبح انجام میدن.
حدود دو یا سه هفته طول میکشه که پیاز تمامی گلهای خودش رو بده. بنابراین کشاورز هر شب باید مشغول چیدن گلها بشه و بلافاصله قبل از پژمرده شدن، برای پاک کردن و جدا کردن گل از سرگل اقدام کنه.
لازم به ذکر هست که مراد از سرگل همون زعفران هست.
بعد از جدا کردن گل از سرگل باید به فکر خشک کردن سرگل بود.
البته روشهای مختلفی برای خشک کردن هست که رایجترینش خشک کردن طبیعی هست. به این صورت که سرگل رو روی یک پارچه تمیز و یا کاغذ سفید قرار میدن تا خشک بشه.
بعضاً قبل از خشک کردن، اون رو یکی دو ساعت در فریزر میگذارن که اون هم علت خاصی داره. یکسریهای دیگه هم بجای همهی این کارها، سرگل رو تفت میدن که هم زود خشک بشه و هم رنگ بهتری بگیره.
نکات خرید
- گل خریداری شده حتما باید تازه و ترد باشه تا موقع پاک کردن اذیت نشید.
- گل زعفران باید ساقه کمی داشته باشه تا الکی وزنش بالا نره. مثلا یک کیلو گل ساقه کوتا ۱۰۰ عدد گل داره ولی اگر ساقه بلند داشته باشه ممکنه هشتاد عدد بشه.
- قبل از خرید حتما به فکر نیروهای انسانی برای پاک کردن باشید که بعد از خرید روی دستتون باد نکنه.
- گل زعفران حدود سه روز بعد از چیدن کاملا پژمرده میشه و پاک کردنش عملا بسیار دشواره.
- به صورت میانگین، یک نفر در یک ساعت حدود نیم کیلو گل زعفران رو پاک میکنه.
- همونطور که معروف هست بهترین زعفران رو قائنات تولید میکنن.
در نهایت خوشحال میشیم تجربیاتتون رو با ما در میان بگذارید